Hamburger de Paddenstoel is een, op de plaat gebakken verse runderhamburger en deze wordt op een zacht wit broodje geserveerd. Naar keuze kunt u deze aankleden met: kaas, spek, tomaat, sla, augurk en/of gebakken ui. Een echte aanrader!
Voor het lekkerste cadeau van Brummen kunt u bij ons terecht voor
een cadeaubon met bedrag naar keuze.
Frietweetjes:
Kilo's friet
Een Amerikaan eet ieder jaar gemiddeld 14 kilo friet. Per persoon! In Nederland ligt dit aantal lager, maar wij lusten ook wel heel graag friet: wij eten ca. 10 kilo patat per persoon per jaar. Bij de Paddestoel in Brummen bakken we meer dan 750 kilo friet per week!
Kroket of Frikandel
In nederland eten we graag frietjes met een kroket of frikandel. De frikandel staat op nummer 1, de kroket is een goede nummer 2.
Museum
België heeft een heel museum aan patat gewijd. Het Frietmuseum is in Brugge en het is het enige museum ter wereld dat zich gespecialiseerd heeft in het bakken en ontstaan van Frietjes.
Friet in de krant
In Engeland werd vroeger de friet verpakt in een krant, rond 1980 werd dit door de wetgever daar verboden. Traditioneel wordt friet in een puntzak geserveerd, tegenwoordig wordt vaak een plastic of kartonnen bakje gebruikt.
Friet met zout of azijn
Friet wordt vaak op smaak gebracht door er zout overheen te strooien. De Britten heten hun friet veelal met azijn of met ketchup. Amerikanen gebruiken ketchup alleen om de friet in te dippen. Sinds 1990 ontstaan er steeds meer varianten voor sauzen bij de friet.
bron: Wikipedia, Culy en Frietopia.
Home | Contact